Έχεις ξεκινήσει την μικρή σου επιχείρηση με τις καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις για να φτάσεις ψηλά, βάζοντας την ψυχή και το μεράκι που έχεις στο 100%. Όμως μετά από μερικούς μήνες διαπιστώνεις ότι, εκτός από το ότι είναι πολύ δύσκολο να έρθουν καινούργιο πελάτες, ακόμη και οι παλιοί σιγά σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται όλο και λιγότερο. Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ψάξεις αν κάποιος άλλος δίνει φτηνότερα από εσένα, και αφού διαπιστώσεις ότι αυτό δεν συμβαίνει τότε είναι που δημιουργείται μέσα σου το ερώτημα, τι έχει γίνει; Σε αυτό το άρθρο θα δώσουμε 4 άπλες συμβουλές πως θα δώσετε ξανά στην επιχείρηση σας ζωή.

Συμβουλή Νούμερο: 0

Αν θέλεις να γίνει σωστά η δουλεία, καλά θα κάνεις να σταματήσεις να πειραματίζεσαι και να καλέσεις έναν ιδικό να αναλάβει. ΑΝ αυτό είναι ασύμφορο για εσένα και την επιχείρηση σου, ή πάλι θέλεις να το κάνεις  μόνος σου, τότε θα πρέπει να δώσεις βάση και να διαβάσεις πολύ προσεχτικά  παρακάτω.

Συμβουλή Νούμερο 1 – Φτιάξε Μια Σωστή Διαδικτυακή Εικόνα

επιχείρηση, συμβουλ, πελάτες
επιχείρηση, συμβουλ, πελάτες

Φτιάξε σωστά την διαδικτυακή σου εικόνα. Στην εποχή τις τεχνολογίας και τις εξελίξεις, όπου τα πάντα γίνονται διαδικτυακά, και το διαδίκτυο καλπάζει με ακούραστους ρυθμούς, να έχεις μια ιστοσελίδα προπολεμική, χωρίς καθόλου υλικό, σε μια κατάσταση αποσυνθέσεις, όχι μόνο δεν βοήθα, αλλά αντιθέτως απωθεί ακόμη και τους ελάχιστους πελάτες που ίσως σε βρουν ξεχασμένο σε καμία γωνία του διαδικτύου. Το ίδιο ισχύ και για μια σελίδα στο Facebook και σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο.

Φτιάξε λοιπόν μια σωστή και επαγγελματική σελίδα, στα κοινωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο με μπόλικο υλικό, μοντέρνα, με έξυπνο σχεδιασμό, που θα αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που κάνεις. Και μην ξεχνάς ότι θα πρέπει να την αναβαθμίζεις αρκετά συχνά από εδώ και πέρα.

Διάβασε πιο αναλυτικά πως να φτιάξεις μια σωστή διαδικτυακή εικόνα πατώντας ΕΔΩ

Συμβουλή Νούμερο 2 – Φρόντισε την Πραγματική σου Εικόνα

Το δεύτερο στάδιο  τις μακράς πορείας για να βελτιώσεις και να δώσεις ζωή στην επιχείρηση σου είναι να φτιάξεις την πραγματική σου εικόνα. Όσο καλή και να είναι η διαδικτυακή σου εικόνα, αν η πραγματική σου εικόνα είναι αυτό που λέμε “ελαττωματική” τότε εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα. Φρόντισε λοιπόν να έχεις τα πιο κάτω σε άριστη ποιότητα ή έστω σε μια αρκετά ικανοποιητική.

 • Ποιότητα Προϊόντος & Υπηρεσιών
 • Τιμή Προϊόντος
 • Εικόνα & Παρουσίαση Προϊόντος
 • Εικόνα Καταστήματος ή Γραφείου
 • Εικόνα Προσωπικού
επιχείρηση, συμβουλ, πελάτες

Συμβουλή Νούμερο 3 – Κάνε Σωστή Διαφήμιση

επιχείρηση, συμβουλ, πελάτες

Αφού έφτιαξες την εικόνα σου εντός και εκτός διαδικτύου έφτασε η στιγμή τις διαφήμισης. Ακόμα και αν έχεις πιάσει το 10/10 στα προηγούμενα 2, αν δεν έχεις μια δυνατή διαφήμιση θα αργήσεις παρά πολύ να φτάσεις στους στόχους σου γιατί όσο κάλος και να είσαι, το να σε γνωρίσουν καινούργιοι πελάτες εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας

Πως θα διαφημίσεις όμως σωστά την επιχείρηση σου;

Δυστυχώς ή ευτυχώς τα έντυπα περιοδικά και ή εφημερίδες πλέον έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα με το κόστος τους να ανεβαίνει σε αδικαιολόγητα ψηλά επίπεδα και με εντελώς αβέβαιο αποτέλεσμα. Από την άλλη μια καλή διαφήμιση με σχετικά χαμηλό κόστος και μετρήσιμη σε αποδοτικότητα είναι:

 • Διαδικτυακά περιοδικά και εφημερίδες.
 • Ιστοσελίδες με συμπληρωματικά για το προϊόν σου προϊόντα ή υπηρεσίες.
 • Κοινωνικά δίκτυα με την μορφή εκπαιδεύσεις & ενημερώσεις.
 • Ενημερωτικά Emails σε υφιστάμενους και καινούργιους πελάτες.
 • Banners σε διάφορα σημεία του διαδικτύου.
 • Μηνύματα σε κινητά, και εφαρμογές.
 • Με διαφήμιση στα Google Ad words.
 • Με πληρωμένη διαφήμιση σε κοινωνικά δίκτυα.

Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε σε αυτό το σημείο είναι να μελετήσετε καλά πια από όλα αυτά έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς και την επιχείρηση σας και έτσι να τα επιλέξετε σωστά.

Συμβουλή Νούμερο 4 – Κάνε τους Πελάτες σου Τακτικούς

Και αφού τώρα πια έχεις κτίσει την διαδικτυακή σου εικόνα, έχεις φτάσει την πραγματική σου εικόνα στην άριστη των αρίστων, και έχεις πετύχει και με την διαφήμιση θα δεις σιγά σίγα την επιχείρηση σου να κατακλύζεται από καινούργιους πελάτες καθημερινά.

Σε αυτό το σημείο τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα για εσένα, αφού πια είσαι, αλλά και φαίνεσαι μια σωστή επιχείρηση που ο στόχος τις δεν είναι το κέρδος αλλά η άριστη σχέση με τους πελάτες και τις ανάγκες τους. Φυσικά, υπάρχουν μερικοί αρκετά καλοί τρόποι που θα λέγαμε ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα, για να μεγιστοποιήσεις ακόμη περισσότερο την εικόνα τις και να αυξήσεις τους τακτικούς σου πελάτες! Όπως για παράδειγμα:

Πως όμως θα κάνεις τους καινούργιους πελάτες τακτικούς και μόνιμους;

επιχείρηση, συμβουλ, πελάτες
 • Επιβράβευσε τους πελάτες που σε επισκέπτονται συχνά με δώρα και εκπτώσεις (bonus cards, voucher, κτλ).
 • Δώσε κίνητρα σε καινούργιους πελάτες να σε επισκεφτούν ξανά.
 • Κρατά μαζί τους μια υγιείς επαφή έτσι ώστε να έχουν το θάρρος σου.
 • Μείνει ανοιχτός σε προτάσεις και σχόλια που μπορούν να σου κάνουν, αν χρειαστεί ρωτά την γνώμη τους για κάτι.
 • Δώσε τους να καταλάβουν ότι για εσένα αυτό που κάνεις δεν έχει σκοπό το κέρδος, αλλά είναι αυτό που κάνεις γιατί αγαπάς.

Αυτή ήταν μόνο μια γενική εικόνα του τι πρέπει να έχει κάθε επιχείρηση, θα δούμε πιο αναλυτικά την κάθε συμβουλή σε μελλοντικά μας άρθρα γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι.

LearnInCY

Αν σου άρεσε, μοιράσου το με τους φίλους σου