Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή, πρόκειται για φυσικές ή τεχνητές ενώσεις που δρουν με τρόπο παρόμοιο με την ορμόνη τεστοστερόνη η οποία προκαλεί την ανάπτυξη των ανδρικών χαρακτηριστικών του φύλου (ανδρογόνα δράση) και τη σταδιακή αύξηση του μυϊκού ιστού (αναβολική δράση).

Τα παιδιά που αθλούνται χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη από όσα δεν αθλούνται;

Ναι! Αλλά το φαγητό θεωρείται επαρκής πηγή για να παίρνουν τόσο την πρωτεΐνη, όσο και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Είναι ασφαλή τα Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή;

Πρόκειται για προϊόντα αμφίβολης ποιότητας, προέλευσης και σύστασης. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις για το τι και σε ποιες ποσότητες χρειάζονται, αλλά και ποιες παρενέργειες μπορεί να προκαλέσουν οι μεγάλες δόσεις.

Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή

Κρεατίνη: Κυκλοφορεί συνήθως σε σκόνη, που διαλύεται σε νερό, γάλα ή χυμό. Χρησιμοποιείται για αύξηση της δύναμης, της αντοχής και τη μυϊκής μάζας. Από τη στιγμή όμως που το ίδιο μας το σώμα παράγει κρεατίνη, δεν χρειαζόμαστε εξωγενείς δόσεις.

Oι παρενέργειες

Πόνο στην κοιλιά, ναυτία, μυϊκά προβλήματα, αύξηση του σωματικού βάρους κ.ά.

Διεγερτικά: Ουσίες που παίρνουν νεαροί αθλητές, κυρίως πριν από τους αγώνες, ώστε να έχουν ικανοποιητικές επιδόσεις.

Oι παρενέργειες:

Πονοκέφαλος, αύξηση ή μείωση της αρτηριακής πίεσης, καρδιακά προβλήματα, γαστρεντερικές διαταραχές, υπερένταση, ευερεθιστότητα, αϋπνία κ.ά.

Αναβολικά στεροειδή: Συνθετικές ορμόνες, ανάλογες της τεστοστερόνης, που λαμβάνονται σε ενέσεις ή χάπια, τα οποία μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς από τα φαρμακεία.

Oι παρενέργειες:

Ελάττωση του προσδόκιμου ύψους, ακμή, προβλήματα στο ήπαρ, αλλαγή στα χαρακτηριστικά του φύλου (ιδιαίτερα στις γυναίκες).

Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή

Αν θέλετε να αυξήσετε την μυική σας μάζα με ασφάλεια το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στον γυμναστή ή στον διατροφολόγο σας ώστε να πάρετε σωστές συμβουλές μακριά από όλες αυτές τις χημικές ουσίες (Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή) που καταστρέφουν τον οργανισμό σας.

Αν σου άρεσε, μοιράσου το με τους φίλους σου